E-mail raadplegen of instellen (algemeen)

Opgelet, overal waar in dit artikel "mijntestdomein.be" staat, moet je dit vervangen door je eigen domeinnaam.

Je e-mail te raadplegen, bijvoorbeeld mark@mijntestdomein.be, kan op een aantal manieren. De simpelste manier is via Webmail. Uitleg hoe je e-mail te raadplegen kan je raadplegen via deze link. Doe dit altijd als eerste, zo ben je zeker dat je e-mail account werkt en je wachtwoord correct is.

Wil je je e-mail account instellen in je e-mail client zoals Outlook, Windows Mail, Apple Mail, etc, dan volg je de stappen zoals aangegeven door je mailclient. Indien gevraagd heb je deze gegevens nodig:

Aangeraden configuratie IMAP via SSL
Gebruikersnaamje e-mailadres, bijvoorbeeld mark@mijntestdomein.be
Wachtwoordhet wachtwoord dat je kreeg van de beheerder of dat je zelf instelde via cPanel
Inkomende servermail.mijntestdomein.be
Inkomende server typeIMAP
Inkomende server poort993
Uitgaande server SMTPmail.mijntestdomein.be
Uitgaande server poort
465
Versleutelingsmethode
SSL/TLS
Wachtwoordverificatie
Aan

Alternatieve configuratie IMAP zonder SSL
Gebruikersnaamje e-mailadres, bijvoorbeeld mark@mijntestdomein.be
Wachtwoordhet wachtwoord dat je kreeg van de beheerder of dat je zelf instelde via cPanel
Inkomende servermail.mijntestdomein.be
Inkomende server typeIMAP
Inkomende server poort143
Uitgaande server SMTPmail.mijntestdomein.be
Uitgaande server poort
587
Versleutelingsmethode
geen
Wachtwoordverificatie
Aan

In uitzonderlijke gevallen kan het zijn dat mail.mijntestdomein.be niet werkt en je melding krijgt dat er geen verbinding kan gemaakt worden of de connectie niet gevalideerd kan worden. In dat geval kan je bovenstaande configuraties opnieuw proberen, maar mail.mijntestdomein.be door de naam van de server. Deze staan in de mail met de hostinggegevens die je kreeg, bijvoorbeeld bezaweb04.webcanyon.be.

Voor gedetailleerde utleg voor het instellen in Outlook, zie deze link.
Voor gedetailleerde utleg voor het instellen in Windows Mail, zie deze link.
Voor gedetailleerde utleg voor het instellen in Mac OSX, zie deze link.
Voor het gebruik van Webmailzie deze link.