Domeinnaam verhuizen naar Webcanyon

Wilt u een bestaande domeinnaam verhuizen naar Webcanyon, dan moet hier een zogenaamde transfer procedure voor gestart worden. Deze is voor de meeste domeinnamen als volgt:

 1. Controleer je e-mailadres
  Controleer of het e-mailadres dat tijdens de registratie is ingevoerd, nog steeds correct is. Dit verzoek kunt u doen bij uw huidige registrar. Is het e-mailadres onjuist? Neem dan contact op met je huidige beheerder om wijzigingen door te voeren.
 2. Ontgrendel het domein
  Controleer of uw domeinnaam is vergrendeld. Wanneer een domeinnaam is vergrendeld ("locked"), kunnen nieuwe registrars geen transferverzoeken indienen. Als de domeinnaam is vergrendeld, kunt u deze weer ontgrendelen met een eenvoudig verzoek aan de oude registrar/domeinnaambeheerder/webhost, in veel gevallen via hun klantenpaneel.
 3. Transfercode aanvragen
  Voor het autoriseren van de transfer is een transfercode nodig. Deze code wordt soms ook wel verhuiscode of EPP code genoemd. Voor sommige domeinnaam extensies kan je de transfercode zelf opvragen. Zie de uitleg hieronder per domeinnaamextensie. Als er geen specifieke instructie voor jouw domeinnaamextensie is, of het zelf opvragen lukt niet, dan kan je deze opvragen bij je huidige registrar/domeinnaambeheerder/webhost, in de meeste gevallen kan je dit zelf opvragen via hun klantenpaneel. 
 4. Plaats de bestelling bij Webcanyon
  Plaats de bestelling voor het verhuizen van de domeinnaam via https://client.webcanyon.eu/cart.php?a=add&domain=transfer&language=dutch. Vul bij Authorisatie Code/EPP code de transfercode die je ontving in de stap hierboven:

  In de volgende stap worden de nameservers ingevuld:Standaard worden de nameservers van Webcanyon ingevuld. Hou er rekening mee dat wanneer de nameservers worder aangepast van de huidige host naar Webcanyon (die dus worden ingevuld), dat dan op die moment de huidige DNS records (en dus ook website/mail/...) worden vervangen, en mogelijk niet meer werken tot je de records opnieuw hebt geconfigureerd. Als je niet zeker bent kan je de oude nameservers van de vorige webhost invullen zodat alles blijft werken zoals het is tot je alle records hebt aangepast en de website klaar is voor migratie. De huidige nameservers kan je opvragen via https://dnschecker.org/ns-lookup.php. Ben je niet zeker? Maak dan even een support ticket aan voor je de verhuis doet.
  Tijdens het afrekenen zal gevraagd worden achter de persoonlijke informatie. Geef de gegevens in van de eigenaar van de domeinnaam op.

  Indien het facturatieadres anders is dan de gegevens van de domeineigenaar, dan kan je een nieuw contact toevoegen:


 5. Voltooi de bestelling en start de transfer
  Voltooi de bestelling. De transfer zal gestart worden en u wordt via mail op de hoogte gebracht worden.

Verhuiscode voor een .be domein opvragen

Verhuiscode voor een .eu domein opvragen
De transfercode voor je domeinnaam kan je aanvragen bij de huidige registrar of zelf opvragen. Dit doe je door je domeinnaam en e-mailadres die gekoppeld is aan de domeinnaam in te vullen op de website https://my.eurid.eu/. Je zal dan een mailtje ontvangen van EURid met daarin een link waarmee je de transfercode kunt opvragen.