Automatische backups herstellen

We maken dagelijkse backups van onze webhosting omgeving. Deze backups worden voor 14 dagen bijgehouden op een offsite locatie.

Backups in cPanel worden gemaakt middels JetBackup:

Via de knop Full Backups kan u zien welke backups er beschikbaar zijn:

Soms kan het zijn dat er meerdere backups per dag gemaakt worden. We maken er tenminste 1 per dag, meestal 's nachts.

Om een backup te herstellen kiest u 1 van de backups en klikt u restore:

Vervolgens kiest u wat u wilt herstellen.

Standaard staat alles aangevinkt. Dit wil zeggen dat de volledige accounts wordt gerestored en overschreven zal worden:
  • cPanel configuratie
  • Website
  • Databases
  • E-mailaccounts
  • ...
Wilt u enken de website restoren, dan kiest u voor Home Dir Files, Databases (en eventueel database users als daar iets aan gewijzigd is):

Wilt u enkel e-mails restoren, dan verwijdert u alles buiten e-mail.

Vervolgens klikt u restore. De restore kan afhankelijk van het aantal data een tijd in beslag nemen. De voortgang kunt u zien via queue:

Wanneer de restore klaar is verschijnt er completed:

Opgelet:
  • Om ervoor te zorgen dat backups succesvol zijn, is het de verantwoordelijkheid van de klant om te zorgen dat er geen fouten in de databases zitten, en dat de naam van de database altijd start met de naam van de cPanel account in bijvoorbeeld account_database1.
  • Wanneer de cPanel account wordt verwijderd dan worden de backups ook automatisch verwijderd. Het is de verantwoordelijkheid van de klant om deze te downloaden voordat de account wordt verwijderd.
  • De backups worden gemaakt volgende de standaarden in de sector en kunnen gebruikt worden om de gegevens ergens anders te restoren. Hier kunnen we evenwel geen support op verlenen.
  • We adviseren de klant om backups regelmatig te testen.